Kære medlem.

Der er mange ting man skal være opmærksom på, som husejer. For at gøre det lidt lettere at få et overblik har vi her samlet de mest almindelige spørgsmål, som er blevet stillet igennem årene. 
En del spørgsmål har direkte relevans til de gældende vedtægter servitutter og lokalplanens bestemmelser. Sådanne regler kan ikke fraviges. Bestyrelsen anbefaler at man læser disse 3 emner igennem. (OBS: Juli 2021; Der er problem med links på siden - har du brug for vedtæger/servitutter, så send en mail til os - så sender vi det til dig)


Planen hedder L.3.010 – Boliger på Hovgården Grydemose Lokalcenter. Servitutterne finder du her. 

Begge dele bør du have fået udleveret eller overleveret da du købte dit hus.

Uanset hvad, er det et dit ansvar at du overholder alle regler og at eventuelle fejl er du forpligtet  til at sørge for bliver rettet op i overensstemmelse med gældende regler m.v. Kort sagt er det ikke en undskyldning at sige at man ikke var bekendt med en given regel man eventuel har overtrådt. Men heldigvis kan alle fejl laves om, så de bliver lovlige. 



Særafsnit om farver på huse og træværk
Farver på huse og træværk skal udføres i overensstemmelse med de gældende deklarere servitutbestemmelser: Matr. nr. 5bl. Tibberup by, Mørdrup af 26/10-1998. Deklarationen omfatter samtlige parceller i udstykningen.

Farver på træværk:
Udhuse, carporte og hegn skal behandles med helårsdækkende maling. Farve: NCS-6502-B

Træværk/træbeklædning på samtlige huse skal behandles med farve: NCS 3502-B 
Der kan
ikke fraviges fra disse bestemmelser

Farver på huse / Murværk
Servitutterne bestemmer:
Nr. 5, 6, 11, 12, 15, 16, 21 og 22 Farve: NCS 1020-Y20R

Nr: 1, 2, 7, 8, 13, 14, 17, 18, 22 og 24: Farve; NCS 2010-Y30R
Nr. 3, 4, 9, 10, 19, 20, 25, 26, 27, 28: Farve: NCS 6010-B10G
Nr. 29 Farve: NCS 6010-B10G

Q: Må jeg male mit hus eller mit plankeværk i lige den farve jeg vil eller sætte en firkantet skorsten op m.v.?
A: Nej. Du er som husejerunderlagt en lokalplan. Den skal du overholde.

Dertil også servitutbestemmelse for området som du også skal overholde. Servitutterne bestemmer alt lige fra farven på dit hus, plankeværk, havelåge, skur ligesom at skal at skorstene skal være runde og sort og at du ikke kan åbne en butik i dit hus og mange andre ting. Servitutterne fremgår i de dokumenter du blev forelagt da du købte dit hus. 


Bemærkning:

Den opmærksomme læser vil efter at gennemlæst servitutternes farveangivelse konstatere at det på ingen måde stemmer overens med virkeligheden. Derfor: Skal du male din hus, så kan du IKKE  stole på servitutterne, hvad angår murværks farve, men alene den nuværende farve som dit hus har i virkeligheden ved selvsyn.

Nr, 15, 16, 17, 18, 19 og 20 er pudset i gråt, hvorfor nu det ? Nr 15 - 20 er opført af et helt andet firma, da det oprindelige byggefirma gik konkurs under opførelse af området. Den grå oppudsning har tidligere været genstand for sagsbehandling og er godkendt - læs mere om det på dette link side 46

Foreningen har en aftale med Flügger maling i Espergærde Centeret, hvor der kan opnås rabat på køb, ved dokumentation for, at man bor i Kelleris Vang.

Virkelige farver - altså de farver som der de facto er på Murværk: (Produktet er F.eks. Flügger Silikat, 2nd Edition eller optimalt og korrekt en ny-pudsning af muren.
Nr.1,2,11,12,23,24,29 og nr. 30; Orange, Kode=SS43
Nr.3,4,7,8,13,14,21,22,27 og nr. 28; Råhvid kode=base 21-SS11
Nr.5,6,9,10,25 og nr. 26; Gul kode=base 21-SS27
15, 16, 17, 18, 19, 20, Pudset grå, mørtel u/farve.

Bemærk: Ovenstående koder er Flüggers farvekoder, som ikke nødvendigvis er præcis samme nuance hos andre producenter. Det anbefales at kontakte fagpersoner med specifik viden inden du går i gang med malerprojektet. 


Medlemskab:

Q: Hvem er medlem af Landsbyen II:
A: Det er alle huse fra Kelleris Vang nummer 1 til Kelleris Vang nummer 30


Q: Hvad med alle andre huse i området?
A: De er medlem af andre Grundejerforeninger. F.eks. Landsbyen 1 og G/F Kelleris Høj. Enkelte huse er udlejningshuse igennem Firmaet Boligview A/S. 


Q: Skal man være medlem af Landsbyen II
A: Ja, der er medlemspligt ifølge de vedtægter vi har godkendt. 

Q; Kontingentstørrelse?

A: Besluttes årligt på generalforsamlingen



Parkeringsregler:

Q: Jeg har 2 biler. Men kun én (1) parkeringsplads.

A: Området er indrettet med et passende antal p-pladser ud over de som findes på egne matrikler. Alle køretøjer skal parkeres lovligt og dermed i overensstemmelse med Færdselsloven. F.eks. på en gæsteplads eller på Svend Poulsens Vej. 

Q: Hvilken type vej er Kelleris Vang?
A: Kelleris Vang er klassificeret som privat fællesvej. Det betyder at alt færdsel på vejen er reguleret af Færdselsloven og at al aktivitet på vejene er bestemt og reguleret af Helsingør Kommune og Politiet. (Færdselsloven, Vejloven m.v.) 
Kort sagt:
Eneste forskel når man sammenligner med offentlige veje er, at det med betegnelsen privat fællesvej, tilfalder foreningen af stå for vedligeholdelse på alt hvad øjet kan se på vejfladerne (Belægning, snerydning, ukrudt bekæmpelse osv.) 

Respekter venligst alle udgange fra gangstier / brandveje. Sørg altid for at der let kan komme brand og redningskøretøjer forbi.


Q: Jeg skal holde fødselsdag. Mange gæster kommer i bil, så hvor kan de parkere?
A: De må parkere på gæstepladserne i området eller på Svend Poulsens Vej. Er det en kortvarig fest, f.eks. en lørdag aften, så må man gerne holde delvist på græsset, men pas på I ikke ødelægger græsplænen. Særligt om efteråret og vinteren er græsplænen meget blød.  Og parkér venligst så de andre kan komme let ud og ind fra deres carporte/p-plads på egne grunde. 


Parkering af trailer og campingvogn:
Q: Jeg har en campingvogn. Hvor kan jeg parkere den?
A: Ikke på vejene i området. Det siger servitutbestemmelserne nemlig at man ikke må.

Q: Jeg har en trailer. Må jeg stille den på en p-plads?
A: Den må stå der i 24 timer. Derefter skal den flyttes til den godkendte p-område i Espergærde, som er Bybjergvej eller p-pladsen v. Valmuemarken

Alternativt må du naturligvis tage den ind på din egen matrikel.
Læs mere om de regler her:

 

El-biler

Q: Jeg har en el-bil der skal oplades. Hvad gør jeg?
A: Har du parkering på egen matrikel, så finder du selv ud af det med din ladeudbyder eller lokale el-installatør. For de som ikke parkering på egen matrikel, så er situationen en  anden da Kelleris Vang er Privat Fællesvej og du dermed i udgangspunktet ikke har en selvstændig parkeringsplads. Derfor skal du have privatretslig godkendelse af grundejerforeningens generalforsamling og en offentligretslig fra Helsingør Kommune, da dit køretøj lægger beslag på et areal.


På Generalforsamlingen i februar 2025 er der givet privatretslig godkendelse fra Grundejerforeningen til nr. 7, 15, 16, 17, 18, 19 og nr. 20 havde fra en tidligere GF.  Denne privatretslige godkendelse er kun gyldig i samhørighed med den offentligretslige godkendelse. Dertil skal der være udfyldt og foreligge kontrakt mellem husejer og Grundejerforeningen om samme og de 2 dokumenter skal kunne fremvises og tidlige sendes pr. mail til den enhver tid siddende bestyrelse i foreningen.   

Du er meget velkommen til at kontakte bestyrelsen, hvis du har spørgsmål. på dette.

Græs, buske og øvrig beplantning
Q: Hvem slår græsset og rydder sne på vejen?
A: Det gør det firma, som bestyrelsen har lavet en aftale med. Du skal dog selv rydde gangstier ved/foran/bagved dit hus.

Og på små græsområder rundt omkring, må du meget gerne kører en tur med græsklipperen når du alligevel er i gang i din egen have. Så bliver vi glade. Del f.eks.. opgaven med din nabo(er).
Regler for snerydning i Helsingør Kommune finder du her


Q: Hvem fjerner ukrudt eller klipper træer og buske?
A: Vi afholder 2 årlige havedage, hvor vi i fællesskab løser en del opgaver og får forskønnet området til alles glæde. 


Q: Er jeg forpligtet til at vedligeholde beplantning i min egen have?
A: Ja. Der må i deklarationsområdet ikke findes beplantning der eller store træer, der ved kraftigt vækst eller skygge er til væsentlig gene for naboerne.

Q: Hvor høj må min hæk der står i skel være?
A: En hæk, der vokser i skel, skal være mellem 180 og 200 cm høj, med mindre du har aftalt andet med naboen. Læs mere på Bolius.


Tilbygning, vedligeholdelse og lign. af og på mit hus og grund:

Q: Må jeg sætte en tagantenne eller en parabol op på mit hustag?

A: Nej. I følge lokalplanen må der ikke sættes antenner m.v. op på taget. Men vi ved at nogen har det på loftet. Og det er lovligt og det virker også fint. 

Q: Må jeg udbygge mit hus med en udestue?
A: Nej. Du må ikke udbygge med en udestue, som du træder ud/ind i fra dit nuværende hus. 


Q: Må jeg opbygge en plankeværk hele vejen rundt om min have?
A: Nej. Men du må gerne opsætte et træhegn i skel med vandret trykimprægneret bræddebeklædning (25x125 mm) på træstopler.
Hegnet må ikke være længere end 3 meter fra facaden og ikke mere end 180 cm højt. Hegnet skal males i samme farve som skuret. Husk den gode dialog med naboen inden du bygger.  


Andre informationer:

Q: Ny affaldssortering i Helsingør Kommune - Hvordan er det med det i Landsbyen II?
A: Alle medlemmer (ejere) fik i februar 2021 mulighed for at stemme , hvorvidt der skulle være fælles affaldssortering. 24 ud af i alt maksimalt 30, stemte for at der ikke skulle laves et fælles affaldssorterings/containeranlæg i foreningen. Derfor er det hver enkelt ejers eget ansvar at håndtere affald fra egen matrikel og derfor har vi hver især vores egne affaldscontainere på egne matrikler. 
 

Q: Hvor finder jeg oprindelige dokumenter f.eks. om carport eller om området da det blev bygget og færdig godkendt?
A: Du kan finde rigtig megen information, måske også om dit eget hus ved at søge i Ejendomsarkivet.
Du kan søge på din egen ejendom, men hvis du søger på Kelleris Vang 1 finder du alle oprindelige sagsakter og kommunikation m,v. fra da de første ejere flyttede ind på området. 


Q: Lyset virker ikke i lygtepælen. Hvad gør jeg?
A: Du anmelder det selv på https://andellumen.dk/fejlmeld-gadebelysning/



Q: Hvem har lagt de bump på vejen?

A: Det har den anden grundejerforening. Og bumpene er godkendt af både Helsingør kommune og Politiet. Så de er lovlige og er med til at dæmpe farten i området som i øvrigt er 20 km/t. Det anbefales at kører over bump med 5 km/t.


Q: Hvem har nøglen til låsen på bommen til gangstien ved nr. 12?
A: Det har flere af bestyrelsesmedlemmerne. Bare kom forbi og lån dem, hvis du har brug for at åbne bommene..


Q: Er der en hjertestarter i området?
A: Ja, på varmecentralens østlige facade.


Q: Jeg har bestilt en vare der kommer med en meget stor lastbil
A: Held og lykke :-) . Vi har haft en lastbil (Førehus plus 15 meter hænger), der næsten ikke kunne komme ud af området og måtte ind over græsplænerne. Så tag lige en snak med fragtmanden/chaufføren, hvis du tror eller ved at de kommer i en meget stor lastbil.  Heldigvis kan langt de fleste både komme ind og ud - herunder flyttebiler og fragtfrmaer, 

Q: Jeg har et forslag til Grundejerforeningen!

A: Alle forslag kan rejses til generalforsamlingen, hvis de overholder tidsfristen. Du bliver indkaldt til generalforsamling en gang om året. Det kan du læse mere om i vedtægterne.


Q: Hvad var her før der blev bygget huse?

A: Der var marker indtil de første huse blev bygget i 1998 – 1999.

Q: Jeg skal grave på grund. Må jeg det?

A: Ja, men sørg for at have nødvendige tilladelser og anmod om oversigt over ledninger og rørføringer hos www.ler.dk først. Det er dit ansvar som husejer. 


Q: Jeg har en masse haveaffald og storskrald. Hvor smider jeg det ud?
A: Det kan du læse mere om her: www.fh.dk


Q: Hvor går foreningens fysiske grænser?
A: Det kan du se på de detaljeret kort som vi har linket til

Q: Hvad bestemmer grundejerforeningens arbejde?
A: Det gør Generalforsamlingen og de gældende vedtægter for Grundejerforeningen

Q: Jeg har et spørgsmål der ikke er kommet svar på i denne Q ´n´A. Hvad gør jeg?

A: Du sender en mail til grundejerforeningen på formand@gf-landsbyen-ii.dk


Afsluttende bemærkninger

Servitutbestemmelser kan muligvis opfattes som regulerende i større eller mindre grad. Det er de sådan set også. Men de er ikke et oplæg til større diskussion, men skal efterleves af alle.

Bestyrelsen forbeholder sig til enhver tid retten til at trække på juridisk bistand fra Parcelhusejernes Landsorganisation ved henvendelser eller spørgsmål som ikke fremgår tydeligt af servitutter, vedtægter eller lokalplan. 

Ovenstående liste er ikke udtømmende. Bestyrelsen tager forbehold for rettelser og alle former for retsvirkninger og afgørelser der, måtte have eller få indflydelse. Bestyrelsen kan kan ikke drages til ansvar for en husejers fejl som måtte føre til økonomisk tab for husejer. 
Ret til ændringer forbeholdes 
Espergærde 27. juni 2020